onsdag 9 september 2015

Dag med juliga smaker!

Hej mina julvänner!

Jag var i köket och pulade en del idag, och det bara 'råkade' bli en hel del juliga smaker och associationer när jag ändå var i farten..:)

Vad kan detta vara i morteln??


Jo, jag ska till en kompis imorgon och ha lite tjej-tid, och då brukar jag nästan alltid ta med mig något hembakat. Nu är det ju så att jag har drömt om mjuk apelsin- och saffranskaka ett tag nu så idag tog jag chansen och bakade en;)


Har ni sett vilken härlig gul färg smeten har, och för att inte tala om den ljuvliga doften när jag öppnade saffranspaketet...!


Och här är den färdiga kakan:) Jag älskar kombinationen av saffran och apelsin - såå gott!

Sedan behövde jag fylla på frysen med lite bröd så jag bakade limpor efter ett recept i Linnéa Seidels jättetrevliga bok Gott att ge bort !


De här limporna är såå goda om du gillar bröd som är en aning sött:) Med en tjock skiva ost och lite paprika/gurka på så blir det så otroligt goda mackor, och jag misstänker att det kommer att smaka väldigt gott med lite julost också...! Så det finns nog en stor chans att jag bakar detta bröd till julens julbord också:))

Sedan var jag sugen på lite risgrynsgröt till middag så jag kokade en sats...
 
 
...och det smakade riktigt gott!!! Dock valde jag att äta på en av mina vanliga djupa tallrikar och jag låter nog Fyrklöverns jultallrikar stå kvar i kökskåpen några månader till...:) Däremot måste jag erkänna att jag börjar bli riktigt sugen på att ta fram mina julbrickor; det känns liksom HELT FEL att använda matbrickor med sommarmönster nu!
 
Annie

4 kommentarer:

  1. Men ååh, apelsin och saffranskaka, hur gott låter inte det?!
    Det är något jag absolut ska prov baka i år! =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag verkligen du ska! Det är en super-combo:))

      Radera
  2. Jag känner nästan doften av din kaka, åh vad jag blev sugen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skar upp bitar och lade i frysen så idag har jag njutit av några skivor...jättegott!!!

      Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!