måndag 31 augusti 2015

Panduro-REA och gudomlig adventskalender!!!

Hej mina julvänner!

Trots att jag har haft fullt upp med icke-julrelaterade saker i flera dagar så har jag julat på för fulla muggar inombords:) Medan jag har gått ut med hundar så har jag funderat på julpyssel, och medan jag har städat har jag funderat på julklappar etc etc...:) Ja, ni förstår nog:)

Förresten, har ni sett att Panduro  har sin superREA på pysselsaker just nu?? Snacka att man kan fynda jättefina superbilliga saker till julpysslet!!! Och som om intte det vore nog så har de också startat en 'Outlet'-avdelning där man kan fynda ännu mer grejor! Jag har suttit flera timmar vid datorn idag för att försöka fynda lite billiga (men jättefina) saker till årets julpyssel mm.

Jag var över till syrran i lördags och hade mysig familjetid:) Det visade sig att hon också har börjat att julpyssla - även om hon inte är en fullfjädrad julnörd som jag! Däremot så gör hon - precis som jag -mycket julklappar själv och då lär man börja i mycket god tid. Hon visade mig en av hennes senaste skapelser och den var sååå fin!!!


Har ni någonsin sett en finare liten ADVENTSKALENDER??? Sååå söt!

Jag blev helt till mig när jag såg den och störtförälskad! Är inte hennes barn - tonåringar numera - lyckligt lottade som kommer att få varsin sådan här i december?? Och det bästa är ju att man kan spara den från år till år! Jag tog lite närbilder på denna underbara julskapelse...

 




...eftersom jag bara var tvungen att visa er allihopa hur fin den är! Jag skulle vara fullkomligt nöjd med att ha en sådan här stående på mitt vardagsrumsbord enbart som prynad hela julen:) Hoppas hon förstår min hint om hon skulle läsa detta inlägg...hohoho:D
 
Som om den här underbara julkreationen inte var nog så hade hon faktiskt gjort två helt underbara julsaker till mig också som jag fick i helgen! Att visa er dem kräver två ganska långa inlägg så det får nog vänta till imorgon och övermorgon...:) Jag lovar att ni kommer att bli mycket avundsjuka och önska att ni hade en syster som min, hahaha! 
 
På återseende imorgon med mera julfrosseri!!!
 
Annie

fredag 28 augusti 2015

Glömde den här...!

Hej mina julvänner!

Igår hade jag också tänkt att visa er en broderad juldekoration som jag gjorde klart häromdagen, men den tanken föll bort när jag väl satt och skrev inlägget:)

Därför kommer en bild på den idag istället:

 
Det är en amerikansk juldesign så jag har ändrat på frasen Merry Christmas till ett svenskt God Jul!
 
Annie

torsdag 27 augusti 2015

Höstmys och julbroderier!

Hej mina julvänner!

Idag har det faktiskt regnat lite grann och på eftermiddagen blev det mulet och ganska mörkt inomhus. Tyvärr är det fortfarande alldeles för varmt för min smak, men kylan kommer väl snart den också hoppas jag! Hursomhelst, med ett litet murrigt vardagsrum, vad passar bättre än att tända ljusslingorna och adventstjärnan som har hängt i vardagsrummet hela året och bara väntat på att få användas?!
Sagt och gjort...



 Ååååhhh!!! Vad mysigt det är...!!! Snacka om att jag njuter av att julblogga i skenet av den här mysbelysningen!!!

Dock måste jag ha lite bättre belysning när jag ska brodera på mina julbroderier. Jag håller ju på med mycket julklappar just nu, men det är skönt att kunna brodera på något åt mig själv också:) Den här tavlan tog jag fram för några veckor sedan (se HÄR) och nu har jag kommit så här långt:

 
 Jag har även det här julbroderiet på gång...


...som så småningom ska se ut som vepan till vänster på den här bilden.
 
 
Min plan är att brodera den andra vepan också så småningom:)
 
Om du skulle vara sugen på att (prova på att) brodera till julen så är sådana här små tavlor perfekta, eftersom man inte behöver krångla med färgbyten:) Allt broderas med samma röda färg - perfekt!!!
 
Nej, nu ska jag försöka hinna med att brodera lite till innan jag blir för trött:)
 
Annie

onsdag 26 augusti 2015

Tecken på jul!

Therese från bloggen Therese's jul frågade vad vi hade för tecken på jul hemma? Det vill säga, saker som är framme hela året som påminner oss julnördar om våran favorithögtid!

Det här är mina tecken:

En adventsstjärna som har diskret har hängt kvar (så knölig att ta ner) hela året i vardagsrummet...


...och även lite ljusslingor som slingrar sig runt vardagsrummet i väntan på mörkare tider:)


Min tomteväggklocka i vardagsrummet:



LED-tavlan från Rusta som också väntar på mörkare tider:



En kylskåpsmagnet som jag köpte på en liten julmarknad på Granngården:
 


Min taklampa i hallen...


...och min takdekoration i vardagsrummet:


Sedan har vi ju högarna med jultidningar från tidigare jular som ligger i sovrummet...och alla julkokböcker som står i bokhyllan...och juldekorationerna som jag har gömt undan i bokhyllan...och alla jul-cds som ligger och väntar vid stereon...och julfilmerna i vardagsrummet...

Ja, här i Våran Lilla Julvrå är det nog aldrig riktigt tomt på jultecken...men det är ok för min del, för julen är en sådan stor del av vem jag är som person. Och ett hem ska ju reflektera den som bor där:)

Annie

måndag 24 augusti 2015

Jullista från Helenes underbara jul!

Här kommer mina svar på jullistan från Helenes underbara jul!

Hur länge har du julbloggat?
Det här är min andra säsong:)

Varför började du?
Jag tyckte det verkade så himla mysigt att dela min kärlek till julen med andra liksinnade:) Det är skönt att kunna 'dumpa' all jullängtan här när resten av världen inte vill höra på det örat...:)
Vad är det absolut roligaste med julbloggeriet?
Att dela sin julglädje med andra julälskare!
Brukar du delta i jultävlingar?
Nej.
Vinner du?
Nej, det är därför jag aldrig tävlar...fast då vinner jag ju heller aldrig...haha!
När börjar du lyssna på julmusik?
När jag känner för det; den första julmusiken brukar väl spelas i augusti/september. I år har jag faktiskt redan tjuvstartat:)  Men min favoritjulmusik sparar jag alltid till november/december.
Vilken julfilm ser du först?
Kanske Ett päron till farsa firar jul...? Eller Love Actually, eller The Holiday...:)
Vad är godast: Pepparkakor eller Lussekatter?
Lussekatter - älskar dem! Jag äter nog minst hundra stycken på en julsäsong.
Måste det vara snö på julafton?
Ja, annars blir jag riktigt besviken. Jag kan klara mig med bara frost om jag måste...
Var firar du helst jul?
Julafton firas alltid hos min syster numera (som bor väldigt nära mig) och det känns jättebra:) Jag vaknar i min egen säng och firar med min familj - perfekt!
Vilken julblogg har du följt längst?
Det vet jag inte; när jag väl hittade julbloggar så började jag läsa alla som jag hittade...haha!
Har du tips om någon ny julblogg?
Nej, men jag läser alla jag hittar så det är bara att titta på min blogglista:)
Vad ska en bra julblogg innehålla?
Jag gillar personliga julbloggar med mycket julkänsla och julpyssel:) Jag läser väldigt gärna om andra människors julfirande och jultraditioner:)
Med vad fotograferar du dina julbilder?
Jag är definitivt ingen fotograf så det har mestadels blivit mobilkameran (numera Iphone 4).
Kommer du åka på någon julmarknad i år?
Det finns inte så mycket julmarknader häromkring så det är ganska tveksamt om jag har möjlighet till det, tyvärr:(
Varför vill du att folk ska läsa just din blogg?
Jag skriver om mina egna jultraditioner och om mina julkänslor och om vad julen betyder för mig, och om någon skulle bli jul-inspirerad eller får julkänsla av att läsa min julblogg så blir jag jätteglad:) Och om jag också får en trevlig kommentar då och då så blir jag ännu gladare:))
Annie

Ps  
Jösses vad rörigt det blev med olika storlekar på texten och olika teckensnitt! Och jag som är en perfektionist också...haha! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt! Jag orkar inte försöka fixa det igen så jag hoppas att ni kan klara av att läsa mina svar ändå...!
ds

söndag 23 augusti 2015

Jullista från Maries Strålande Jul!

 Här kommer mina svar på den trevliga jullistan från julbloggen Maries strålande jul !

Du vaknar på julafton och inser att ”hjälp det är julafton idag, jag har inte köpt, pyntat eller fixat någonting”. Detta är en ”mardröm” som både jag och andra julbloggare har haft, det skulle ju nog inte hända någon av oss på riktigt men låt oss låtsas att det gör det. Vad gör du, hur fixar du dagen?
Precis som alla er andra julnördar så har jag drömt den här mardrömmen. Det som då var värst för mig personligen var att gå miste om alla mysiga traditioner innan julen så det skulle vara viktigt för mig att få med några sådana. Det innebär att jag först skulle ringa syrran och hennes familj, och min mamma och pappa och bjuda hem dem till mig. Pappa skulle kunna åka till affären och handla lite julmat medan jag, mamma och syrran skulle pyssla i köket på förmiddagen och koka knäck och göra fudge. Dessutom skulle jag vilja julbaka något snabbt så det skulle bli endera en mjuk saffranskaka eller mjuk pepparkaka. Självklart skulle vi ha julmusik på i bakgrunden. Sedan skulle vi äta en jullunch innan jag tar fram min inspelade Kalle Ankas Jul (har alltid sett till att jag har en inspelad version av Kalle Ankas Jul för att vara HELT säker på att jag alltid kan se programmet på julafton) som vi alla skulle titta på. Sedan skulle vi mysa på kvällen och titta på julfilmer och äta julgodis. Julklappar är väldigt mysigt men inte lika viktigt som att fira julens traditioner med nära och kära:)

Gillar du andra högtider lika mycket som julen?
Den enda andra högtid jag dekorerar inför är påsken, men inte ALLS på samma nivå som julen. Skulle med lätthet kunna klara mig utan alla andra högtider.

Om du skulle ordna en temadag för julälskare hemma hos dig vad skulle du göra?
Då skulle vi nog göra julgodis, lyssna på julmusik och titta på någon riktigt mysig julfilm:) Och prata om julen förstås!!!

Ifall du fick tillgång till en tidsmaskin, vilket av dina julminnen skulle du vilja åka tillbaka till och uppleva igen?
Då tror jag att jag skulle åka tillbaka till barndomen och uppleva den jul när min familj åkte upp till Boden för att fira jul med farmor. Hemma i Stockholm var det ingen snö, men längsefter vägen norröver, så blev det mer och mer och mer snö - såå mysigt! Väl i Boden kommer jag ihåg att jag och syrran lekte i meterdjup snö i farmors trädgård, och på nyårsafton satt jag och pappa och tittade på King Kong på tvn:)

Föredrar du köpta eller hembakade pepparkakor?
Att baka pepparkakor hör definitivt till julen, men jag äter faktiskt inte så mycket av dem. Jag brukar ge en burk till pappa som älskar pepparkakor. Om jag ska köpa pepparkakor föredrar jag nog Nyåkers pepparkakor men det händer sällan. Jag är mycket mer förtjust i mjuk pepparkaka!

Vilka är dina tre favoritjulkakor?
Saffransbullar, mjuk pepparkaka och marängsnittar.
 
Vilka är dina tre favoritjulgodissorter?
Knäck, Vit citrontryffel, marängfudge...och sedan måste jag ha med våran tjinuski-kola (chokladkola)!

Vilken är enligt dig den godaste glöggen?
Jag gör en egen alkoholfri glögg med svartvinbär/lingon-smak som är jättegod!

Om du var vädergud och fick bestämma vädret en dag/år. Vilket är viktigast, snö till jul eller att det inte regnar på midsommar?
SNÖ PÅ JULEN!!!

Pyntar du med eller utan tomtar till jul?
Jag måste alltid ha tomtar till jul; nästan lika viktigt som gran:) Den finaste tomten jag har är en stor tomte som mamma sydde när jag var barn och som alltid stod vid våran gran. Jag är superglad att hon har gett den till mig, och att jag numera kan ta fram honom till varje jul och sätta honom vid min egen julgran:)  

Annie

lördag 22 augusti 2015

Vackra höstdekorationer!

Igår hade jag syrrans bil några timmar och passade då på att besöka Owes utanför Gävle. Det är ett underbart litet affärsområde där man kan köpa allt möjligt fint till bra priser. Förra året så hade de en helt underbar julskyltning (kolla in inläggen  HÄR och HÄR  till exempel) vilket jag självklart hoppas att de ska ha i år också!

Att döma av mitt besök igår så visade det sig att jag nog inte behöver oroa mig för det:) De hade fått in jättefina höstdekorationer, och om det inte vore för att jag är en fattig ensamstående, sjukskriven, tre-hunds-ägare skulle jag kunna spendera en massa pengar i den affären!

Nu är ni väl jättenyfikna på hur det såg ut, så här kommer lite härliga bilder...


Det här var det första jag såg...

...och jag funderade lite på vad de här glittrande 'kottbollarna' var för något...
 
...men höstaktiga och jättefina var de i alla fall:)

Sedan var det alla dessa fina dekorationer av kottar; enkla kottar,
glittriga kottar, 'shabby-chic' kottar... Oh, vad jag ville ha dem!!!
Tänk vad snyggt de skulle vara på ett stort fat med ljus...!

Lite mera höstfärger...

...och den här fina konstgjorda kotte-, och snöbär- och granslingan är ju helt
underbar!!! Vill ha!!!

De här snödoppade glittrande gigantiska kottarna är ju bara SÅÅÅ
fina!!!
 
Snacka om att det gjorde ont i själen att inte ha råd att handla något...!
Men vad jag längtar till de tar fram sina vinter- och juldekorationer - då flyttar jag in!!!
 
Annie

onsdag 19 augusti 2015

Mina Julval!


Knäck - Kola

Apelsin - Satsumas

Köpta köttbullar - hemlagade köttbullar

Pepparkakor - Saffransbullar

Köpta juldekorationer DIY juldekorationer

Vit julinredning - Röd julinredning

Konstgjord gran - Äkta gran

Adventsstjärna - Adventsljusstake

Tomtar - Änglar

Hemmagjorda julklappar - Köpta julklappar

Tända ljus - ljusslinga

Egenhändigt inlagd sill - köpt inlagd sill

Köpt risgrynsgröt - hemmalagad risgrynsgröt

Ischoklad - Rischoklad

Modern Jul - Gammaldags Jul

Prinskorv - Julkorv

Amerikansk julmusik - Svensk julmusik

Stilla Natt - Gläns över sjö och strand

Kan du vissla, Johanna? - Karl Bertils Jonssons Julafton

Brunkål - Rödkål

Gravad lax - Rökt lax

Amelia Jul - Allers julmagasin

Julfirande hemma - Julfirande borta

Köpt glögg - Egengjord glögg

Alkoholfri glögg - Vinglögg

Kanel - Saffran

Mjuk pepparkaka - Pepparkakor

Tidning med julpyssel - Tidning med julmat

Ett päron till farsa firar jul - Tomten är far till alla barnen

Ernst Jul - Leilas Jul




Vad väljer du - om du kan välja?

Kopiera gärna listan och svara på din blogg!

Annie

tisdag 18 augusti 2015

Julig t-shirt!

Jag har tyvärr inte så mycket kläder med jultema; jag skulle gärna ha en massa fina tröjor med det ena julmotivet galnare än det andra!

Det enda jag har med lite julkänsla är några stickade röda tröjor med vit/gråa snöflingemönster. Tyvärr är det inte riktigt årstid för dem än, men sedan har jag ju också den här t-shirten...


...som jag har fått av min syster (som vet att hon har en julnörd i släkten, haha!)

Ursprungligen är det en grå t-shirt från Cubus som hon sedan sydde om till en röd julig t-shirt till mig med lite extra juldekorationer:)

Självklart bär jag den med stolthet och jag har en känsla av att den kommer att användas en hel del de närmaste månaderna - när det blir kallare kan jag ju alltid ha en polotröja under:)

Tar gärna emot tips om var jag kan få tag på flera BILLIGA juliga tröjor!!!

Annie

måndag 17 augusti 2015

Ute är det soligt och varmt, men...

I min hjärna är det julstämning!

Jag tänker MYCKET på julklappar jag ska göra. Jag måste verkligen börja skriva ner alla mina idéer och planer som jag har, för jag har hunnit fundera EN HEL DEL på det här ämnet...:)

Förutom att TÄNKA på julklappar så har jag ju också börjat göra dem! Jag har nog mellan 10-15 julklappsprojekt på gång just nu och mera kommer det att bli under hösten. Tur att jag gillar ombyte när det gäller handarbete och pyssel:)

Jag har börjat gå igenom förra årets olika jultidningar som jag köpte, för att bestämma om jag ska behålla dem eller bara riva ut och spara det mest intressanta. Eftersom jag vet att jag inte kommer att ha så mycket pengar i år så har jag funderat på hur jag ska göra med julnummer; jag ÄLSKAR ju att läsa tidningarnas julnummer. Därför har jag t ex tagit några provprenumerationer (typ 99kr för fyra nummer) på Drömhem&Trädgård och Hus&Hem som täcker deras advents- och julnummer. Eftersom två nummer av D&T kostar över 100 kr så sparar jag en del och kan sprida ut kostnaden under hösten. Ska se om jag kan göra något liknande på några mat- och baktidningar...

Jag har börjat titta på några julfilmer på kvällarna vilket är SUPERMYSIGT! Till det har jag tagit mig en skiva mjuk pepparkaka och druckit lite Loka; längtar till deras julsmak (vad det nu blir) kommer ut till affärerna! För lite extra julstämning tänder jag ett juligt doftljus, och medan jag verkligen njuter av julstämningen som jag får, så broderar jag på något mysigt julbroderi...

Den här jultavlan började jag brodera för över tio år sedan...! Igår fick
den komma fram igen för att få lite uppmärksamhet:)

Jag har börjat lyssna lite lite lite grann på julmusik...! Ja jag vet, det är TIDIGT, men jag kan ju bara inte låta bli när så mycket jul snurrar runt i skallen på mig...! Nu har jag t ex internet radio på i bakgrunden med lite klassisk instrumental julmusik - man behöver ju inte lyssna på den allra mest stämningsfulla julmusiken. Vid den här tiden på året brukar jag lyssna på lite - för mig - annorlunda julmusik, och det är VERKLIGEN avkopplande!

Jag funderar starkt på att snart byta ut mina sommarkokböcker på tavellisterna i vardagsrummet...


till julbakböcker...! Det är tidigt, jag vet, men jag är ju inte ett dugg intresserad av att göra några recept från sommarböckerna; nu kan jag bara föreställa mig att baka saker med juliga kryddor:) Jag hoppas att jag har råd att köpa Hannu Sarenströms nya julbok i höst, men sedan blir det nog inte många nya julböcker för min del. Men jag har ju faktiskt ganska många redan så det kommer nog inte gå någon nöd på mig:)

Ja, det är nog tur att jag delar min lilla Julvrå med fyrbenta kamrater som inte bryr sig ett dugg om jag tittar på julfilmer i augusti eller tänder juliga doftljus på sommaren eller lyssnar på julmusik när solen gassar utomhus...!

Annie


fredag 14 augusti 2015

Julprojekt!

Just nu har jag påbörjat en mängd olika broderier som så småningom förhoppningsvis ska bli julklappar till mina nära och kära. Dock kan jag ju inte närma mig julsäsongen utan att brodera på några julmotiv till mig själv, eller hur?!

De julmotiv jag har på gång just nu är först och främst min vackra julälva som så småningom ska bli pimpad med glittertråd och pärlor:)

 
Eftersom jag har broderat på henne när jag tittar på julfilmer så har jag kommit en bra bit på vägen:) Jag älskar alla de härliga röda och gröna färgerna i den här designen:)
 
Sedan har vi den här lilla tomtetavlan som ska bli en juldekoration till mig själv.
 

Det är en amerikansk design som är väldigt lätt och snabb att brodera och väldigt julmysig:)

Jag älskar att brodera båda julmotiven så mycket att det till och med är lite svårt att slita sig från dem för att brodera på alla mina andra julklappsprojekt:)

Annie

torsdag 13 augusti 2015

Jullista från Matildas Jul!

Här kommer mina svar på ytterligare en trevlig jullista! Den här är ifrån bloggen Matildas Jul :)

När brukar du börja köpa dina julklappar? Är du en sån som köper under hela året eller stressar ihjäl dig en vecka för julafton?
Jag köper inte så många julklappar utan gör de flesta själv. Det tar mycket tid så jag brukar börja planera/börja göra julklapparna runt augusti. Jag brukar försöka att ha det mesta gjort och inslaget fram emot Lucia så jag kan njuta av allt det andra som julen bjuder på:)

Gillar du nya inslag på julbordet eller ska det vara det helt klassiska julbordet?
Jag gör ju det mesta på julbordet själv och brukar då ha det klassiska (julskinka, prinskorv, hemmagjorda köttbullar, sill mm), men jag gillar att varje år pröva något nytt recept som låter gott. Dessutom har jag med åren blivit mer sugen på det vegetariska så det blir alltid någon spännande sallad.
Grönsaksavdelningen på förra årets julbord hemma hos mig:)

Om du måste välja, vilken är den bästa julkalendern någonsin?
Det var svårt... Jag har ju inte sett alla kalendrar eftersom jag har bott utomlands i 15 år, men de jag mest kommer ihåg som barn är ju Teskedsgumman och Trolltider så det blir nog en av de två...

Julafton med -20°c och snö eller snöfritt och 20°c varmt?
Definitivt kyla och snö! Men det värsta julvädret jag vet är om det regnar på Julaftonen - då blir jag riktigt ledsen...

Vilka dofter förknippar du med julen?
Apelsin/Satsumas, färsk gran, pepparkaka, saffran

Gillar du att kolla på TV på julafton eller vill du helst ha en tv-fri jul?
Att titta på Kalle Anka kl. 15 är ett MÅSTE! Sedan skulle jag gärna se Karl-Bertils Julafton också, men vi brukar inte hinna med det så det blir inspelat och så tittar jag på det på juldagen. Jag höll på att glömma; jag tittar gärna på någon mysig julig Disneysnutt på morgonen:)

När brukar du börja planera inför julen?
I augusti börjar jag tänka på julklappar. Sedan blir det planering inför adventsfikat i oktober och november och julmatsplanering i december.

Stjärna i fönstret eller adventsljusstakar?
Jag har svårt att välja något av dem - tycker det är lika fint båda två:)

På en skala mellan 1 - 10, hur jultokig är du egentligen?
9, 95 kanske...! Jag brukar inte fundera på julen på vår/försommarn, men vid Juli/Augusti börjar jag längta, och efter julaftonen sörjer jag att julen är slut i ungefär en månad...

Helt ärligt, äter du alltid upp halva pepparkaksdegen i smyg som ogräddad eller gillar du mer färdiggräddade pepparkakor?
När jag var liten kunde jag äta lite pepparkaksdeg, men inte nuförtiden. Jag vill definitivt ha gräddade pepparkakor:)

När du slår in dina julklappar, brukar du ha ett tema på alla paket eller slår du bara in dem i en massa olika pappersslantar du hittar i skåpen?
Jag brukar köpa olika julklappspapper med mysiga gammaldags tomtar eller julpapper i vintagestil och slå in mina julklappar med. Jag har också dekorerat eget julpapper. Jag skulle bli uttråkad av att ha samma tema hela tiden när jag slår in julklapparna så det blir lite av varje:) Däremot tycker jag det är roligt att göra personliga julklappsetiktetter!

Jag stämplade eget julklappspapper förra året och gjorde egna julklappsettiketter:)
 
Annie

onsdag 12 augusti 2015

Jag kunde inte vänta längre...!

Det slår ALDRIG fel..!

Tidigt varje höst ( ja, jag tycker det är höst nu, så det så!) när tankarna på julen och julklappar börja komma så börjar jag få sug efter mjuk pepparkaka! Under våren och sommaren var jag inte alls sugen på det, och jag tänkte att i år kommer jag nog inte att bli sugen på doften och smaken av mjuk pepparkaka. Men... jag hade fel! De senaste veckorna har jag känt det där familjära suget...och i dag var jag bara tvungen att ta fram vispen, lingonsylt och pepparkakskryddor (måste fylla på förrådet av pepparkakskrydda!) och göra ett par mjuka, juldoftande kakor!

Jag använde det här receptet, och den juliga doften som spreds när pepparkakan bakades i ugnen var alldeles, alldeles underbar!


Nu ska jag tända några doftljus, sätta på någon (julig?) film, brodera på min julängel och avnjuta några skivor mjuk pepparkaka:))

Annie

tisdag 11 augusti 2015

Julista från Johannas Jul!

Vad härligt med alla jullistor som börjar dyka upp nu:)
Jag måste ju självklart svara på dem så jag börjar med listan från  julbloggen Johannas Jul !

Vad är det bästa med julen?Det är ju omöjligt att svara på; allt med julen är underbart! Men sammanfattningsvis så är det väl stämningen och alla juliga familjetraditioner:)

Vilken jul föredrar du? Den röda traditionella? Den svartvita moderna? Eller romantiskt vitt & silver? Eller något helt annat?
Jag är ganska traditionell när det kommer till julen så det blir alltid mycket rött, grönt och vitt:) Men ibland kan jag blanda in med lite mer vitt eller lite mer metallfärger:)

När börjar du julpynta samt klä granen?
Julpynta börjar jag med i november eftersom jag har ett glöggparty första advent och då vill jag att det ska vara julstämning hemma i alla rum:) Granen brukar jag klä runt Nobel/Lucia så att jag hinner njuta av den.

Dekorerar du hela hemmet eller bara enstaka rum?
Jag dekorerar överallt!

När vill du att första snön ska falla?
Så tidigt som möjligt så jag har inget problem med snö i oktober:)

Vet du vad du önskar dig i julklapp i år?
Jag funderar aldrig riktigt på vad jag önskar mig - jag fokuserar mer på vad mina julklappar till andra:) Men pengar är aldrig fel:)

Hårda eller mjuka paket?
Jag älskar båda! Men jag ger mest bort mjuka paket!

Nämn dina favoriter:

fem julkalendrar från SVT: Sunes Jul, Hedenhös uppfinner julen, Trolltider, Teskedsgumman
fem julfilmer: Love Actually, Holiday Inn, Ett päron till farsa firar jul, White Christmas, Polarexpresen, The Holiday.
fem julsånger: Det är helt omöjligt att välja bara fem, men White Christmas är nog min favoritsång:)

Vem skulle du vilja se som julvärd i år?
Jag älskade Andre Pops som julvärd så jag skulle gärna ha honom igen, eller Måns Zelmerlöv.

Vilken scen är bäst ur Kalle Anka klockan tre på julafton?
Tomtens verkstad, eller Ferdinand, eller Robin Hood, eller Askungen...det går ju inte att välja!

Nämn något du inte kan vara utan på julen:
Kalle Ankas Jul och min familj, både tvåbenta och fyrbenta:)

Annie

söndag 9 augusti 2015

Säsongens första julpyssel!

Förra året gjorde jag egna juletiketter till mina julklappar. Jag var inte säker på om jag ville göra det i år; det tar ju lite tid att göra juletiketter och jag borde ju kanske lägga den tiden på att göra julklappar i stället...! Dock tror jag att juletiketterna var uppskattade:) Min mamma tyckte att hennes var så fina så hon hängde upp dem som juldekorationer i sin gran, och jag tror att min syster bestämde sig för att återanvända en del av de som hon fick;)
 
Nu när jag har börjat fundera på den kommande julen och börjat planera julklappar, så kände jag hur lusten att göra egna juletiketter började komma tillbaka. Framför allt juletiketter dekorerade med korsstygnsbroderier:) Som tur är har jag fått sådana typer av etiketter från engelska korsstygnstidningar så det var bara att brodera de små motiven med röd tråd och limma fast dem på de tillhörande matchande pappersetiketterna:)
 

Voilá!
De blev riktigt fina tycker jag:) Det var riktigt trevliga och enkla små motiv att brodera, och fort gick det eftersom man bara använder en färg. Motiven skulle kunna bli riktigt fina i grönt eller guld, eller så kan man brodera med vitt tråd på röd väv...Det finns ju massor av alternativ:))
Och tur är väl det, för nu har jag bara ett drygt femtiotal till att göra...!
 
Annie

fredag 7 augusti 2015

Smyger med jullängtan...

Typiskt att sommarvärmen kommer nu när jag har börjat tänka på julen...! Det gör ju att jag känner mig ännu mer knäpp när jag står i mitt varma vardagsrum som badar i solsken och sneglar på mina jul-cds och försöker att stå emot dem...! Jag har fingrat på någon cd men så har jag stoppat mig själv när jag har hört rösten i skallen:
'Skärp dig! Det är faktiskt bara början av Augusti ; nog kan du väl i alla fall vänta till September innan du börjar spela julmusik dagarna i ända...!'
Och ändå så brukar jag normalt sett säga/tycka att man ska göra det man känner för, även om det innebär julmusik i Augusti...! Men nej, någonstans inombords känns det som det är FÖR tidigt, även för mig.

Så istället har jag börjat titta på julfilmer...:) Tidigare än någonsin...:) Inte ALLS lika knäppt, eller hur...haha!!
Varje kväll den här veckan så har jag tagit fram någon julfilm; INTE de MEST juliga utan alla de andra julfilmerna som jag har på dvd och inspelade sedan tidigare. Sedan har jag krypit upp i soffhörnet, broderat på min julälva och njutit av julsångerna, julstämningen och en och annan tomte:) Det är helt otroligt avkopplande måste jag säga...! Det får mig att önska att jag hade 140 julfilmer liggande så att jag kan titta på en film varje kväll alla dagar fram till jul:))

Extra glad blev jag när syrran frågade om jag ville komma över till henne igår och titta på en JULfilm som hon hade inspelad! Jag måste bara poängtera att även om hon gillar julen så är hon inte på samma galna julälskar-nivå som jag är:) Kan man ha en bättre syster som frivilligt tittar på julfilm med mig i augusti??! Men hon har det inte lätt, det måste jag säga, som har en julgalning till syster. Hon sade nämligen i går att det är lite jobbigt att ha en syster som pratar om julen sex månader om året och har en julblogg, eftersom det innebär att hon lätt blir meddragen i min julnoja...:)) Vi julnördar ser ju inte det som ett problem, men för resten av befolkningen kan jag förstå att det kan vara lite irriterande...hehe!

Slutligen undrar ni förstås vilken julfilm vi tittade på ígår??


12 dates of Christmas. En mycket trevlig film som jag hoppas att vi kan se igen under hösten...:)

Nu ska jag sätta på en av mina favoritfilmer Christmas in Connecticut, (en gammal amerikansk julfilm) och brodera vidare på min julälva..:)

Julkram!

Annie

lördag 1 augusti 2015

Juliga inköp och julklappsplanering!

Den senaste tiden har 'våran' Panduro-affär haft rea på en del saker. Först var rean 50%, och sedan blev det 70% på de kvarvarande reavarorna. Jag har tagit chansen att fynda lite saker som jag förhoppningsvis kan få användning för den här kommande julsäsongen.

Jag har redan broderat ett mobilskal till mig själv, men
nu vill jag också brodera ett juligt skal, så klart!

Lite tyger med traditionell julkänsla.

Flera jultyger men med lite annan typ av julstil.
Blått/turkos är inte direkt en julfärg för mig men det var något med
de där små granarna som gjorde att jag ville köpa hem dem..

Lite reajulpapper (typ 3 kr styck). Egentligen inte min stil, men man
vet aldrig när de kan komma till användning.

De här två sista papperna köpte jag tidigare i år, men de var så fina att jag
bara var tvungen att ha dem! De är helt klart min stil, så jag kommer definitivt
få användning för de här papperna!
 
De senaste åren har jag fått sämre ekonomi, så i år behöver jag mer än någonsin göra mina julklappar själv, och till stor del använda mig av det jag redan har hemma. Det finns helt enkelt inte pengar att KÖPA julklappar till alla:( Eftersom det tar tid att göra saker har jag redan börjat på en del julklappar och jag har funderat på och planerat för allt jag behöver göra. Jag kan lugnt säga att det är en VÄLDIGT STOR del av vad jag har snurrandes i hjärnan just nu! Och så kommer det nog att förbli så ända fram till jul:))

Julkram!

Annie