torsdag 29 oktober 2015

Adventsfikat - första planeringen...

Hej mina underbara julvänner!

Till helgen är det fyra veckor kvar till mitt Adventsfika så jag har börjat tänka på det en hel del! Den här veckan har jag inte mått så bra, och jag har inte fått mycket gjort alls vilket känns lite jobbigt. Dock hoppas jag att jag ska må bättre nästa vecka och då måste jag börja förbereda på allvar inför Adventsfikat! Framför allt behöver jag göra de bakverk som kan frysas in i förväg så att de är klara. Sedan måste jag försöka få en del julklappar klara eftersom mormor och mina mostrar ska få sina julklappar på Adventsfika (de bor i Stockholm så jag kommer inte att träffa dem något mer innan julen). Sedan måste jag storstäda vissa vrår och börja julpynta under november så att det också är klart till Adventsfikat.

Dock är ju det ät- och drickbara den viktigaste delen att planera inför Adventsfikat, så för att samla tankarna lite så ska jag skriva ner vad jag tänker just nu...

KLASSIKERNA

Dessa bakverk gör jag varje år - både för att en del är uppskattade och för att en del hör till julen:)

Pepparkakor - kan bakas i förväg.

Lussebullar - ska nog göra saffransbullar med apelsinsmör; kan frysas.

Mjuk pepparkaka - brukar jag göra precis innan men kan faktiskt frysas.

Saffransskorpor - kan göras i förväg, mormor brukar få en burk så gör mycket

Sirapskakor - kan frysas om jag måste

Biskvier - glutenfri

Drömrulltårta - kan frysas, glutenfri

Det absolut godaste i julväg som jag bakar varje år:)

ÖVRIGA BAKVERK

Pepparkaksskorpor - kan göras i förväg och har hittat bra recept.

Chokladbrownies - glutenfri, görs precis innan

Saffranskladdkaka - görs precis innan

Marängsnittar - görs veckan innan

Nonstop-kakor - kan frysas

Mandelformar - mormors favorit som hon inte orkar baka längre

Nötkakor - glutenfria, kan frysas

Godiskakor - med Dumle pepparkakskola

Chokladkolakakor - kan frysas

Förra årets nötkakor
 
ÖVRIGT

Min egen alkoholfria glögg - görs dagen innan

Tomat- och fetaostpaj - görs dagen innan

Rischoklad - kan göras tidigare

Nigella Lawsons prinskorvar - görs samma dag

Pain d'espice bröd - kan frysas

Dessertostar

Fröknäcke - kan göras innan, glutenfri


Ja, så långt har jag kommit ungefär i mina funderingar.
Den senaste tiden har jag lagt märke till att sötmandel och hasselnötter är VÄLDIGT DYRA i år så det blir inte mycket bakverk med nötter. Det kommer att vara dyrt nog att göra omkring 100 minibiskvier (jag ger bort en del också - det är nog mitt mest populära bakverk). Personligen har jag blivit mera sugen på att ha mera salta/matigare tilltugg, men det är ofta dyrare så antagligen nöjer jag mig med det jag har haft tidigare. Jag har ju en del besökare som har glutenintolerans och/eller laktoskänslighet så jag har alltid speciella saker till dem. Om jag tittar på det jag har på listan just nu så kan de personerna äta fröknäcke, prinskorvar, nötkakor, chokladbrownies, biskvier och drömrulltårta. Det känns lite lite så den delen måste utökas med några recept. Dessutom kommer jag att baka några fler vanliga kakor också - jag har bara inte bestämt mig än vad det blir. Det är alltid kul att pröva något nytt recept, så vi får se vad jag blir sugen på:) Jag har ju en del lingon i frysen så det skulle vara kul att pröva något recept med lingon...

Om jag funderar vidare på vad jag kan göra och frysa in i förväg så är det just nu chokladkolakakor, nötkakor, nonstop-kakor, drömrulltårta och lussebullar. Det känns ju som ett lagom mål att fixa nästa vecka:) 

Julkram!

Annie

tisdag 27 oktober 2015

Julig tröst!

Hej mina underbara julvänner!

Just nu har jag det lite kämpigt med jättejobbig mensvärk och känner mig allmänt nere och trött. Har ingen lust att göra någonting egentligen vilket inte känns bra, speciellt när jag har så många julplaner och julprojekt som jag skulle vilja/borde ta itu med... Men vis från tidigare efarenheter så vet jag att hormonerna kommer att lugna ner sig och kroppen kommer att sluta värka så det är bara att försöka vänta ut det medan jag vilar under en filt på soffan och handarbetar...

Dock var jag iväg till mataffären idag och kunde inte låta bli att köpa med mig lite ätbar tröst hem...


En ny påse saffransgifflar och mina favoritpepparkakor - Nyåkers! Nog för att jag gillar att baka egna pepparkakor, men ibland måste man bara ha köpta pepparkakor!

Annie

måndag 26 oktober 2015

Äntligen Drömhem & Trädgårds Adventsnummer!

Hej mina underbara julvänner!

Idag har hormonerna spökat och jag har känt mig lite tung till sinnet... Då blev jag desto gladare när brevbäraren levererade den här tidningen till mig:


Underbart! Jag älskar Drömhem & Trädgårds advent- och julnummer!
Vid en snabb igenombläddring konstaterade jag att adventsnumret var fyllt av julstämning och jättemysiga julartiklar som den här...!
 

Och om en månad kommer deras julnummer, så det väntar ännu mer julstämning:)

 
Så härligt!!!
 
Till middag idag väntar en couscoussallad med brysselkål och fetaost:)
 
 
Jag älskar couscoussallader så det är perfekt när man kan göra en julig variant:)
 
 Slutligen en bild från soffan där jag sitter och bloggar...
 

Ni ser väl TVÅ hundar???

Julkram!

Annie

söndag 25 oktober 2015

Syfestival och en ny jultradition??

Hej mina underbara julvänner!

Igår var jag, syrran, svågern och min mamma på handarbetsmässan Syfestivalen i Stockholm!
Åhh, vad underbart det var! Eftersom den är i oktober månad så är det väldigt mycket handarbete där som går i julens tecken, så jag kunde fynda en hel del underbart inför framtida julpyssel och handarbete.

Jag köpte några pyssel- och handarbetstidningar:)

Allt om Handarbetes julnummer -som inte har kommit ut i affärerna än och kommer att kosta 89 kr - kunde jag köpa på mässan för 30 kr!! Och 101 idéers bilaga Julkul (som jag tycker är minst lika bra som 101 idéer) kunde jag också köpa för 30 kronor!

Sedan köpte jag lite glittergarner i julfärger för virkning mm.


Dessutom fanns det helt UNDERBARA scrapbookingsmaterial att köpa och jag blev kär i de här pappersserierna:



Det var verkligen en brokig blandning av pyssel och handarbete som representerades på Syfestivalen: quiltning, korsstygn, stickning, virkning, knyppling, scrapbooking, smyckestillverkning mm. Det är som julafton att gå runt där och insupa hela atmosfären - helt underbart!

Idag har jag handarbetat hela dagen och jag broderade bland annat på mitt juliga mobilskal:


Det börjar se riktigt bra ut, och jag längtar tills jag kan börja använda det:)

Tänk att det är mindre än två månader till julafton, hörrni! Det är dags att börja planera på allvar. Syrran ringde t ex idag för att kolla hur många paket vi ska ha i paketkalendrarna...! Jag var inte säker på att jag skulle få en så det var ju trevligt att hon hade tänkt göra en:) Vi kom fram till att vi skulle skippa Första Advent eftersom jag har Adventsfikat då och december inte har börjat än. Men sedan blir det paket på Andra Advent, Nobeldagen, Lucia/Tredje Advent, Fjärde Advent och den 23:e december. På julaftonen ska vi byta julstrumpa istället för ett paket i paketkalendern. Jag frågade nämligen henne tidigare i höst om hon skulle vara intresserad av att byta julstrumpa med mig...? Jag har ju läst om hur många av er har julstrumpor åt varandra i familjen, och det låter så himla mysigt:=) Men jag bor ju själv - och hundarna är inte så bra på det där med julklappar - så då tänkte att jag inte hade något att förlora på att fråga om syrran skulle kunna tänka sig att göra en julstrumpa till mig, och jag gör en åt henne och sedan fyller vi dem med lite presenter innan vi byter med varandra. Först var hon väl inte så supersugen, men hon verkar ha accepterat förfrågan nu och ställer upp som den snälla och underbara syster hon är så att jag ska få en egen julstrumpa på julafton:)) Vi får väl se hur det går, men min förhoppning är att vi kanske startar ytterligare en trevlig jultradition:)

Julkram!

Annie

torsdag 22 oktober 2015

Pepparkaksdrömmar och början på min jul:)

Hej underbara julvänner!


Alltså, ni kunde väl ha varnat mig för att man lätt kan bli beroende av Sandwich Pepparkaka?!
Från att aldrig ha smakat den för några veckor sedan, så vill jag nu ha en varje dag! Förresten, vet någon om man kan få tag på den i flerpack? Det skulle sitta väldigt bra just nu:))

Förutom att drömma om Sandwich Pepparkaka, så har jag idag plockat fram vintertröjor mm och
packat ner sommarkläderna vilket resulterade i detta tillfälliga kaos...

Notera den nyfikna hunden till höger:))
 ...innan ordningen var återställd:)
 
Jag har också tagit fram en del röda julgardiner och hundarnas röda filtar och dynor mm. Det känns som om det är dags att börja inleda julförberedelser så smått nu eftersom det bara är två månader till julaftonen på lördag och fem veckor kvar till Adventsfikat. Jag vet från tidigare år att tiden kommer att springa iväg så jag vill börja fixa med allt i god tid. Dessutom är det mycket trevligare att julpyssla och julbaka om det är lite juligt hemma:) 
 
Annie


tisdag 20 oktober 2015

Lite Julshopping:)

Hej mina underbara julvänner!

Idag var jag in till den stora staden och besökte lite trevliga affärer såsom Rusta, ÖoB, Biltema och Dollarstore! Jag såg en hel del juligt, men eftersom ni andra har varit så bra på att dokumentera affärernas julgrejor så behöver jag inte visa det här:) Men vad jag VILL visa är de juliga sakerna som fick följa med mig hem!

Det mesta jag handlade var mat och toapapper etc, men på Rusta fyndade jag några saker med juligt tema:) Jag hade förhoppningar om att de kunde ha en del bra grejor och jag hade rätt!


Jag köpte den här fina dörrmattan för bara 40 kronor som blir perfekt att ha innanför dörren:) Och så hade de bra priser på ett av mina favoritgarner i akryl så ett ljuslila nystan fick följa med mig hem...Ser framför mig någon virkad julklapp kanske...:) Sedan hittade jag en vanlig enkel billig lampskärm som jag ska juldekorera med decoupage. Jag har en som jag gjorde för ett antal år sedan...


...men jag är redo för en ny julig lampskärm nu:)

Självklart var jag ju tvungen att köpa lite jultvål - den med pepparkaka luktade riktigt gott:) Kanske lämplig i köket?!

Jag köpte faktiskt bara EN rulle med julpapper trots att jag såg så många olika varianter - och det känner jag mig riktigt stolt över...haha! Men den här rullen med gammaldags tomte- och vintermiljö kunde jag bara inte motstå - det är ju precis så jag vill att julklappspapper ska ser ut!!

Sedan hittade jag två jultidningar som jag inte hade sett i affärerna här omkring än.


Eftersom jag älskar att pyssla så var 101 idéer ett självklart köp, och julbak kan man bara inte ha för mycket av! Jag såg Amelia Jul också, men jag har inte bestämt än om jag ska köpa den. Jag brukar göra det varje år men i år var jag lite besviken på deras 'julgåva' - en deckare. Jag läser inte deckare och dessutom är det ju inte en 'julig' gåva - hade varit mycket trevligare med en cd med julmusik kanske, eller en julfilm...
Jag väntar nog på att se vad ni andra tycker om årets Amelia Jul...

Annars är jag så himla pysselsugen just nu, men de senaste dagarna har jag varit trött och haft fullt upp med annat så jag har inte haft möjlighet att julpyssla något. Överhuvudtaget är det mycket som händer den här veckan, speciellt ett besök till Syfestivalen i Stockholm på lördag (!), så jag får se hur mycket jag hinner pyssla:)

Julkram!

Annie

måndag 19 oktober 2015

Ett nytt juligt besök:)

Hej mina julvänner!
 
Jag och syrran har varit förbi Owes några gånger den senaste tiden, och nu verkar det som om de har fått fram en stor del av sina julprodukter:) Det är verkligen mysigt att gå omkring där och drömma om alla saker man skulle vilja ta med sig hem...
 
Jättefina små plastfigurer som lyses upp nerifrån:) Min favorit var den lilla granen
(som inte är med på bild) men rådjuret är också fint!

Fler fina ljuslyktor:)

Charmiga tomtegummor och tomtegubbar -
 man kan inte ha för mycket tomtar till jul!

Glasdekorationer.

Köksavdelningen:)


Olika konstgjorda julkransar:)

Men den här snöiga julkransen var nog min favorit!

Vackra frostnupna vita rosor:)
 
Otroligt vackra frostiga amaryllis-kvistar:))

Vacker julig miljö:)

Fin men dyr gran - undrar om priset inkluderar de fluffiga julgrans-
dekorationerna?!

Lite andra typer av granar, men lika fina på sitt sätt!

Vackra julhjärtan:)

Åh vilken underbar miljö - man glömmer nästan att man går i en affär!

Fina små julstjärnor:)

Lite fler juliga metalldekorationer:)
Imorgon ska jag och min mamma besöka affärer som Rusta och Dollarstore och jag ser så mycket fram emot att kolla in juldekorationerna! Risken finns nog att några julsaker kommer att få följa med mig hem...!
 
Julkram!
 
Annie

lördag 17 oktober 2015

En mysig lördag i julens tecken!

Hej mina underbara julvänner!
 
Hoppas att ni alla har haft en bra lördag?
Själv har jag haft en riktigt mysig dag, full av en massa trevliga juliga aktiviteter:)
 
Dagen började med en morgontur till skogen med syrran och alla fem hundarna. 
 

Frosten låg fortfarande kvar på marken och träden, och det var såå vackert!



Jag njöt av den vitskimrande naturen och hundarna njöt av att vara i skogen så det var en perfekt början på lördagen:)

När jag kom hem så var jag fylld av energi, så jag satte igång att baka ett nytt recept på Lingonkavring från en julreceptbok från 2012 från Mitt Kök. Jag har ju en hel del lingonsylt och frysta lingon efter att jag och mamma var och plockade lingon, så det är kul att pröva lite nya lingonrecept:)

 
Sedan satte jag mig och gjorde världens enklaste julpyssel: dekorerade värmeljus:) Det enda som behövs är en snygg papperstejp som är 1,5 cm bred och värmeljus i metallkopp (jag använder alltid IKEAs värmeljus).
 
 
Det är otroligt att bara lite tejp kan få enkla värmeljus att se så fina ut:)
Det kändes skönt att komma igång med julpysslet igen. Jag har ju en del saker jag vill göra klart innan jag drar igång bakandet inför Adventsfikat:)
 
Sedan hade jag också några julklappar som skulle slås in. Jag är ju en sådan person som föredrar att lägga min tid och energi på innehållet istället för inslagningen. Dessutom älskar jag julklappspapper med gammaldags tomtar etc, så det blir normalt sett enkla inslagningar.


Det var någonting med den här högen av små söta inslagna julklappar i julens färger som verkligen fyllde mig med julstämning...!


Det är verkligen något speciellt med att slå in julklappar, även om man inte lägger så mycket krut på själva inslagningen!

På eftermiddagen gick jag en sväng förbi Willys och de hade fått in Pågens Saffransgifflar!!! Jullycka! Självklart fick en påse följa med mig hem och sedan tog det inte många minuter innan jag hade öppnat påsen:) Såå gott!

Idag var det också dags att koppla in min fönstersslinga och sätta den på timer varje kväll:)


Jag älskar verkligen all underbar LED-julbelysning som har kommit de senaste åren!
Perfekt för plånboken och för naturen:)
Det är så skönt att veta att man kan ha mysbelysning tänd hela kvällarna utan att behöva oroa sig för att elräkningen ska skjuta i höjden på vinterhalvåret.
 
Sedan avslutade jag min lördag med en tallrik risgrynsgröt och Sandwich pepparkaka till efterrätt:)
 
En perfekt julig dag i oktober!!!
 
Imorgon hoppas jag att syrran och jag kan åka till IKEA och julspana - har sett bildbevis på att de har fått fram julgrejorna så jag längtar efter att få kolla in allt...och kanske få med mig lite hem också...:)
 
Julkram!
 
Annie

torsdag 15 oktober 2015

Första frosten!

Hej mina underbara julvänner!

Det här är ju inte världens mest spännande foto...

 
...men för mig var det ren lycka!!!
Säsongens första riktigt frostiga gräsmatta!!! Underbart!
Det har nog varit frost tidigare på nätterna, men eftersom jag sover allmänt dåligt och därför sover länge på morgonen så var detta den första frost jag har sett SJÄLV vid tio-tiden på förmiddagen:)

En morgon som innan dess kändes trött och fylld av värk, var helt plöstligt mycket trevligare:=)
Även familjens andra snöälskare ville njuta av det frostkalla gräset...:)


Jag firade min första frost med att köpa en Sandwich pepparkaka i mataffären! Jag skäms nästan över att berätta att det var min första pepparkakssandwich NÅGONSIN! Men det kan nog bli flera framöver...:)

Nu väntar jag bara på att Saffransgifflarna ska dyka upp i en affär nära mig...! Längtar! Trots att jag bakar världens godaste lussebullar - enligt mig själv i alla fall, haha! - så är det något speciellt med Pågens saffransgifflar! När jag bodde i England brukade jag köpa dem på IKEA runt julen, och när jag öppnade påsen så var det alltid med den där underbara känslan av SVENSK JUL...finns det något bättre?!!

Annie

tisdag 13 oktober 2015

Bakom idealbilden av julen - en utmaning!

Hej mina underbara julvänner!

På julbloggen JULPUSSAR utmanas vi andra julbloggare att visa hur det 'egentligen' ser ut hemma hos oss bakom idealbilden av julen.

Själv måste jag säga att mina bilder här på bloggen inte stajlas så där särskilt mycket...haha! När man bor på 40 kvadratmeter med en kokvrå och tre hundar och inga fotografiska färdigheter så är det inte så mycket annat att välja på. Sedan kanske jag inte vill visa när diskhögen spiller ur diskhon, eller när hundarna har rivit ut precis alla sina leksaker över hela vardagsrumsgolvet, eller när hundhåren ligger i drivor vissa dagar och jag är för trött för att städa...

Men jag är modig och ska i alla fall visa de värsta kaos-områdena i Våran Lilla Julvrå just nu:)

I denna oorganiserade hög ligger många av mina aktuella handarbetsprojekt, garner mm.

Detta är mitt soffbord med högar av korsstygnsprojekt mm.
Vattensprutan kommer bra till hands om mina minsta två
pälsklingar börjar bråka med varandra...vilket händer då och då.

Min egen handarbetshörna där Solstrålen har rivit ner alla sköna kuddar och lagt
sig mitt i högen...väldigt irriterande!

Mitt mat/pyssel bord som aldrig riktigt är rent från prylar - förutom när jag har
förinbjudna gäster...

Min ljushylla med ett antal doftljus och ljuslyktor - har inte kunnat välja
vilka jag ska ha framme..:) Jag kan ju ändra mig i morgon och då behöver jag
inte flytta runt någonting:)

Det är lustigt att det känns lite jobbigt att visa detta, men jag lever INTE något perfekt liv i ett perfekt hem.  Och livet är inte perfekt så varför ska vi alltid visa upp saker som är perfekta??? Det är egentligen ganska motsägelsefullt kan jag tycka...!

Fast när jag har Adventsfikat och Lilla Julafton, då vill jag ju också att det ska vara så nära julperfekt hemma som jag kan komma...

Hur ser det ut 'på riktigt' hemma i eran lilla julvrå??

Annie

måndag 12 oktober 2015

Ny jultidning och våra julaftonstraditioner!

Hej mina underbara julvänner!

Nu tycker jag att tiden börjar gå fort; det var inte så länge sedan som vi alla konstaterade att nu är det 'bara' 100 dagar kvar till julaftonen, och nu är det bara drygt 70 dagar kvar! Vart tog tiden vägen...??? Det skulle vara bra om jag kunde trycka på pausknappen några veckor så att jag kan komma ikapp med julpysslet och julklappsproduktionen innan november börjar...:)

Och idag dök Matmagasinets julspecial upp i brevlådan!!


Det är alltid lika roligt att se om man hittar några nya julrecept som låter spännande att pröva till årets Adventsfikat eller lilla julafton:)
 
 Min favoritsektion i tidningen:


Och allt är bara att baka och frysa in...men jag kommer ändå att vänta tills november innan jag börjar mitt julbak. Men planerandet pågår för fullt:)

Om ni har följt mig här de senaste veckorna så vet ni att jag har berättat om våra jultraditioner, och nu har jag kommit till...

VÅRAN JULAFTON!

Många delar av våran julafton är ju precis som alla andra julälskares julafton; smaskigt julbord, Kalle Anka med Vänner önskar God Jul kl. 15 och julklappsutdelning! Dock har vi skräddarsytt vissa delar av julaftonen för att kunna fira precis som det passar bäst i våran familj:)

Under många år så åkte vi alla i släkten till min svågers föräldrar som bjöd hela släkten på julbord mitt på dagen i en stor lokal där de bodde. Det var jättetrevligt att sammanstråla på det sättet med alla och dela ut julklapparna mellan de olika familjekonstellationerna innan vi sedan delade på oss och åkte hem till varsitt julfirande resten av dagen. Mamma och jag följde alltid med syrran m. familj hem till dem eftersom vi alltid firar jul med syrran, svågern och syskonbarnen.

Nu har tyvärr svågerns föräldrar blivit för gamla att hålla i den här julaftonslunchen, så vi har fått börja med andra traditioner. Förra året kom de istället hem till syrran och svågern på julbordslunch, vilket innebar att jag fick hela julaftonsförmiddagen hemma för mig själv innan jag gick direkt till syrran mitt på dagen. Det var faktiskt mysigt att ha den där lugna stunden på julaftonsmorgonen med hundarna då de öppnar sina tuggbenspaket medan jag tittar på och tar kort. Sedan tittade jag på en tecknad julfilm i lugn och ro i mitt julpyntade vardagsrum innan det var dags att bege sig hemifrån. Jag kan tänka mig att göra så framöver också. Det är skönt att ha en lugn stund hemma även på julaftonen; i slutändan är ju jag en sådan person som trivs bäst hemma i lugn och ro:)

Julaftonslunch förra året:) Notera de fina jultallrikarna från Fyrklövern
som syrran har fått av min pappas fru - helt gratis!! Vissa har tur:))
 
Efter lunchen med svågerns föräldrar så delade vi ut deras julklappar och sedan åkte de hem. Vi (syrran, svågern, tre syskonbarn, jag, mamma och hundarna) har alltid varit själva från Kalle Anka och framåt; jag tror att både syrran och jag alltid har föredragit att det är bara den närmaste familjen som slår sig ner i tv-soffan kl 15.00.

Efter Kalle delar vi ut de paket som är mellan syskonbarnen och oss vuxna. Resten av paketen mellan oss vuxna sparar vi till senare på kvällen. Det beror på att en julafton, för ett antal år sedan när jag dessutom inte mådde särskilt bra, så fick jag en stor ångestattack när vi satt med den vanliga julklappsutdelningen. Anledningen till det var att jag hade längtat som en galning till julen, och när vi väl satt där för att öppna julklapparna på julaftonen så hade barnen såå bråttom och allt gick såå snabbt och jag hann inte se vad alla fick och jag fick helt enkelt panik av att snart skulle det vara slut och jag hann inte njuta av julklappsutdelningen. Då pausade vi julklappsutdelningen och tog bort de julklappar som var kvar mellan oss vuxna och så fick ungarna öppna sina i den takt de ville, dvs snabbt! Själva öppnade vi de kvarvarande julklapparna i LUGN OCH RO senare på kvällen.

Det var såå otroligt mysigt att sitta i lugn och ro och öppna julklapparna en och en, och prata om julklapparna etc att vi bestämde oss för att fortsätta göra det varje julafton. Så så har det blivit, och det är nog den stund jag ser mest fram emot på julaftonen - förutom Kalle Anka:) Vi brukar börja med de vuxnas julklappar runt 20.00-21.00 och sedan sitter vi så länge som det tar att öppna alla julklapparna. Det längsta vi har suttit är nog till 04.30-tiden på juldagsmorgonen! Ofta har vi ju små berättelser runt hur julklapparna har gjorts och blivit till, och vi kan sitta och prata om allt möjligt egentligen. Vi stressar inte utan det får ta den tid det tar..:) Det är så sällan som vi sitter så länge och pratar och bara umgås, och det brukar bli mycket skratt och mycket känslor och det är helt enkelt jättemysigt! Och jag känner nuförtiden att vi verkligen gör det mesta av julaftonen och julklappsutdelningen, och även om det är väldigt sorgligt när vi öppnar den sista julklappen så har vi verkligen njutit av julklappsutdelningen så det är på något vis ok ändå.


Ja, det var våra jultraditioner som de ser ut i dagsläget:)
Jag älskar verkligen traditioner, och JULtraditioner i synnerhet! Det är såå mysigt att veta vad man har för trevliga saker att se fram emot i december! Mycket i livet är jobbigt så man behöver de här guldklimparna längsefter vägen. Jag är ju väldigt snabb att göra något till en tradition; känns det bra så finns det väl ingen anledning att inte göra det igen, så att säga:) Jultraditionerna ger mig verkligen en trygghet och fyller mitt liv med saker som ger livet en guldkant - vilket kan behövas när man är sjukskriven och ensamstående.
Och eftersom jag känner så, så har jag och syrran i år faktiskt pratat om att kanske starta ytterligare några jultraditioner...:))

Men det får ni höra mer om nästa gång:D

Nu ska jag kolla in alla era inlägg från igår - jag såg att det var en hel del smaskiga julgodisrecept:) Inte helt fel!!

Julkram!

Annie